Bankkort for deg som er mellom 13 og 18 år

kredittkort-tenaringer

I dag tilbyr de fleste bankene eget bankkort til unge mellom 13 og 18 år. Dette er med på å forberede dem på å bruke kort når de blir voksne, samtidig er det en fin måte å lære seg kortvett. På den måten blir de vant med å bruke kortet, blir bedre kjent med sikkerhet rundt et bankkort og det å vite hva som er greit å bruke av penger. Enda en fordel, er selvsagt at gutten eller jenta på 13 år, slipper å gå rundt med penger på lommen, men kan bruke kort til betaling i stedet. Og skal du som forelder sende med penger på en skoletur, fotballturnering eller på kino, er det enkelt å overføre penger til ungdommens konto.

Kort til ungdommer startet med Sparebank1

De første som kunne tilby bankkort til ungdommer, var Sparebank1. De hadde spurt en lang rekke kunder om hva de syntes om ideen. Og nettopp det med å ha kontanter tilgjengelig for sine barn, når det var behov for dette, var ofte et problem. Derfor ble det første ungdoms bankkort utstedt i 2010 og siden har de gått fort. Det er i dag en lang rekke banker som tilbyr bankkort til ungdommer og vi har kort beskrevet disse nedenfor. Felles for alle kortene, er at det er såkalte debetkort. En kan bruke det som står på kontoen, men ikke noe mer enn dette. Står det kr. 200,-på kortet, så får du handlet for dette beløpet og ikke noe mer.

DNB

Kan fås fra barnet har fylt 10 år. Dette er et introkort og utstedes med foreldrenes samtykke. Det er gratis og har heller ingen årsavgift. En har tilgang til sparekonto, nettbank og mobilbank. Det er en begrensning på uttak av kontanter i minibank på kr. 2500,- i løpet av fire dager. Når barnet ditt fyller 15 år, kan kortet også brukes til netthandel og beløpsgrensen i minibanken økes til kr. 5000,-

Nordea

Hos Nordea har de et eget barnekort for alle under 13 år. Når du er over 13 år, blir dette kortet til et ungdomskort. Dette kortet kan brukes på internett og i utlandet. Foreldrene må være med for å bestille kortet. Men om ungdommen har fylt 15 år, kan det gjøres alene.

Danske Bank

Dette er en cashkonto for de mellom 13 og 18 år. Kortet som følger med er et Visa Elektron. Kortet kan brukes på alle steder hvor de aksepterer BankAxept. Du betaler ingenting for å bruke det og ingenting for å ta ut penger i minibanker. Akkurat som med andre liknende kort, så kan det aldri gå i minus og dermed er det ikke noen sjanser for at ungdommen skal pådra seg noe gjeld. Kanskje bortsett fra til foreldrene. Begge foreldre må samtykke i at kortet utstedes.

Sparebank 1

De var de første med kort til barn og kan tilby bankkort til de helt unge og ungdommer mellom 13 og 18 år. Dette er et Visa Elektron kort. Dette er forøvrig også godkjent som legitimasjon i Norge, på grunn av bildet på kortet. Det kan brukes i alle butikker og minibanker, som aksepterer BankAxept i Norge og der de godtar Visa i utlandet. Dette kortet kan dog ikke brukes til netthandel. Det er gratis å bruke og det er ingen årsavgift. Det er også gratis å ta ut penger i minibanker. En må ha med foreldrene sine for å bestille kortet og ha med gyldig ID (pass).